I trakten

I omgivningen pågår olika evenemang under sommarsäsongen. I evenemangskalendern ser ni vad som arrangeras på campingen och i omgivningen.

Skivmässa i Hova
Skivmässan är ett populärt tvådagarsevenemang i juni. Skivmässan i Hova är den största och äldsta i Sverige. Det är en marknad för allt som har med musik att göra. Musikälskare från många olika länder samlas i Hova för att erbjuda vinylskivor, cd-skivor, dvd-skivor, T-tröjor och allt möjligt annat. Det mesta som säljs är begagnat. Söndagen brukar vara 78-varvarnas dag.

Riddarvecka i Hova

Varje år i början av juli, påminns vi om Slaget vid Hova den 14 juni 1275. Det stod mellan en bondehär ledd av kung Valdemar Birgersson (1250-1275) och hans bröder hertig Magnus och hertig Erik, vilka fick stöd av danskt kavalleri. Valdemar förlorade och flydde till Norge. Magnus blev kung och känd under namnet Magnus Ladulås (1275-1290).

Riddarveckan i Hova har blivit känd som den största i Norden. Under Riddarveckan råder en medeltida atmosfär i samhället och många går i medeltidsdräkt. Riddarspel uppförs varje dag. Narrar, jonglörer, barnens riddarland och en medeltida marknad med traditionellt handarbete, mat och dryck är annat som lockar. För mer information: www.riddarveckan.com.